magyar  english  deutche            RSS
HU > Hírek > 

Megyenapi kitüntetések

Írta: Nagy Iván
2013-10-02 09:28
kisebb betű nagyobb betű   e-mailben elküld nyomtatás

"Szeptember elsején immár tizenötödik alkalommal ünnepelte a megye a jeles alkalmat, amikor I. Lipót császár önálló pecséthasználati jogot adott Tolna vármegyének."

 

Ezen esemény évfordulójára emlékeznek meg 15 éve szeptember első napján. A Megyenapon idén is ünnepi közgyűlést tartott a Tolna Megyei Önkormányzat, melynek keretében átadták azokat a kitüntetéseket, melyeket a megye társadalmi, tudományos, kulturális, művészeti, közoktatási, sport- és gazdasági életében elért kimagasló érdemek és rangos életművek elismerésére alapítottak. A kitüntetéseket dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke adta át. Az eseményen részt vett Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter is, aki elsőként gratulált a díjazottaknak.

Tolna megye kiváló közalkalmazottja kitüntetést kapott Cserna Anna főlevéltáros, a Tolna Megyei Levéltár igazgatóhelyettese csaknem négy évtizedes magas színvonalú levéltárosi munkája, a kutatókat segítő levéltári segédletek összeállításában, az intézmény közművelődési feladatainak ellátásában való aktív részvétele, kiemelkedő kutatói és publikációs tevékenysége, a levéltári szakterületek irányításában vállalt szerepe elismeréséül. Ezúton is gratulálunk !

 

Az eseményről szóló Teol cikk:

link

Tolna Megye Hivatalos lapjában az eseményről szóló cikk:

link